پاورپوینت بررسی معماری اصیل کاخ ورسای

ساخت وبلاگ

پاورپوینت بررسی معماری اصیل کاخ ورسای



تاریخ ایجاد 14/07/2015 12:00:00 ق.ظ   تعدادبرگ: 30 اسلاید   قیمت: 6800 تومان     تعدادمشاهده  14


پاورپوینت بررسی معماری اصیل کاخ ورسای
 
بخشی از مطلب
ساختمان مجموعه لوورتازه آغاز شده بود که لویی7ا× تصمیم گرفت در یکی از شکارگاهای سلطنتی به نام ورسای-چند کیلومتری پاریس-کاخی عظیم برپا دارد. سپاه بزرگی از معماران  -تزئینکاران-پیکر تراشان –نقاشان و معماران فضای باز –به سرپرستی کلی یکی از شاگردان پیشین نیکولا پوسن به نام شارا لوبرن مشاور هنری و رئیس آکادمی سلطنتی نقاشی وپیکرتراشی دست بکار شدند .تبدیل شکارگاه ساده ی سلطنتی به یک کاخ –در دست اینان –به بزرگترین پروژه ی آن عصر مبدل شد .
این پروژه که مقیاسی غول آسا داشت –مستلزم ساخته شدن کاخی بزرگ در برابر پارکی پهناور و ایجاد یک شهرک اقمالی برای سکونت درباریان –کارمندان- دسته های نظامی -و نگهبانان و خدمتکاران نیز بود. این شهرک در شرق کاخ و در امتدتد سه خیابان شعاعی که در ساختمان کاخ یا نقطه ی محورشان بهم میرسد واقع شده است.
سه خیابان مذبور که جلوه ای از قدرت مطلق پادشاه بشمار میروند در اطاق خواب پلدشاه یکدیگر را قطع میکند.(این اطاق خواب بعنوان محل بار عام اطاق پذیرایی در بار و تالاری دولتی بود).
خود کاخ با طول بیش از 400 متر عمود بر محور شرقی غربی که از میان شهر و پارک میگذرد قرار گرفته است گیرا ترین جزو بنا نمای رو به باغ آن است که توسط لوئی لوور آغاز شد و ژول آردوئن مانسار نوه ی خواهری فرانس وا که پس از مرگ لوور در 1670 عهده دار اجرای پروژه شد با پیروی از سبک او پس از وی کار را ادامه داد.
                                                                      (15)
امتداد پهناور جانبی نمای کاخ به سبک باروک بخ چندید بند و پاوه بند سه پنجره ای تقسیم شده است واین از شیوه هایی است که با یک چنین مقیاس بزرگ نیز بر بیننده تاثیر میگذارد.
به تزئین بینهایت زیبای فضای داخل کاخ نیز توجه فوق العاده ای شده است-همه چیز از رنگ آمیزی دیوارها تا کوبه ی در ها  با در نظر گرفتن تناسب کلیه شان طراحی شده اند و در اجرایشان نهایت مهارت و ظرافت بکار برده شده است. عملا از صدها اطاق این کاخ تالار آیینه ها که از طبقه ی دوم به پارک مشرف است و بخش بزرگی از پهنای بلوک مرکزی را بخود اختصاص میدهد از همه معروف تر است.
این تالار با آنکه امروزه فاقد اسباب و اساسیه ی پر شکوه اولیه از جمله صندلی های طلایی و نقره ای و درخت های جواهر بار است. جلال و زیباییش را همچنان حفظ کرده است وجود صدها آیینه که در دیوار روبروی پنجره ها کار گذارده شده اند و بطرز عمق نمایانه ای بر پهنای تالار می افزلیند –از کیفیت تونل مانند آن میکاهند.
آینه این منبع نهایی عمق نمایی از عناصر مطلوب در طراحی فضای داخل به شیوه ی باروک بود در اینجا ضمن آنکه بر شکوه و درخشندگی جشنهای مورد علاقه ی لوئی 7ا×  می افزود موجب هماهنگی آنها نیز میشد.
این کاخ عظیم اگر در کنار پارک پهناوری که تقریبا چسبیده به آن است قرار نمیگرفت بطرز تحمل ناپذیری غول آسا بنظر میرسید.
تالار آیینه ها که خود پرسپکتیو غول آسایی دارد در کنار چشم انداز گسترده ی محور سه خطی پارک  و از فراز تپه ها وچمنزارها واستخرها و دریاچه هایی که در افق بچشم میخورند (و از پنجره های کاخ دیده میشوند )کوتاه وکوچک بنظر می آید  .                                                 (16)
پارک ورسای که توسط آندره لونوتر طراحی شد نه فقط از لحاظ مقیاس بلکه از لحاظ معنوی نیز احتمالا در ردیف یکی از بزرگترین کارهای هنری بشر قرار دارد.
در اینجا یک جنگل بزرگ به یک پارک مبدل شده است .با آنکه نقشه ی      هندسی آن ممکن است خشک و رسمی بنظر برسد خود پارک عملا چشم اندازهای بینهایت متنوعی دارد زیرا لونوتر نه فقط از انبوه شکاهای طبیعی بلکه از خطوط کرانی تقریبا پیوسته ی سطح زمین نیز با زیرکی و هوشیاری حیرت آوری بهره گرفت.باغ های هندسی نزدیک کاخ گذار منطقی از شکلها و قالبهای منجمد معماری به شکلها و قالبهای زنده طبیعت را میسر گردانیده اند.
در اینجا واحدهای دارای طرح خشک هندسی در مرز طرحهای زیبای  گلها وگیاهانی قرار گرفته اند که هر یک با دیگری متفاوت است و هر یک نقطه ای کانونی به شکل یک گروه پیکره کلاه فرنگی استخر آب یا شاید یک فواره دارد .
از کاخ که دورتر شویم از خسکی و رسمیت طرح مذبور کاسته می شود زیرا درختها به صورت متراکم درمی آیند نقش پرده یا قابی را پیدا میکنند که بخشهایی از فضای باز پیرامون را در خود گرفته باشد . تمام منظره ها با توجه به حداکثر تاثیرشان طراحی شده اند.
سایه و روشن –رسمی وغیر رسمی – فضای پر درخت و چمنزارهای سرسبز با ترکیبات و تنوعات بیپایان یکی پس از دیگری قرار گرفته اند.
هیچ عکس تنها یا مجموعه ای از عکسها نمیتواند مضمون کامل و سرشار این طرح را بنمایاند .منظره ی پارک فقط بر کسی عیان میشود که شخصا در آن 
                                                                           (17)
قدم میزند.از این لحاظ پارک ورسای یک اثر هنری مادی است که جنبه ها و ظواهرش بر حسب زمان و موضع نسبی تماشاگر تغییر میکنند.
کاخ ورسای بعنوان نمادی از حکومت  و قدرت مطلق قرینه یا سر آمدی ندارد .  این کاخ در همان حال با ماندگار ترین اصطلاحات آن روزگار این اعتقاد منطقی را بر پایه ی فلسفه ی ریاضی دکارت بیان میکند که هر گونه شناخت یا دانشی باید انتظام یافته و هر عملی باید حاصل تحمیل عقل آدمی بر آشفتگی های طبیعت را اعلام میدارد.
در نمای رو به باغ ورسای مانسار از سبک(سلفش لووو) پیروی کرده است .
وقتی در سال 1698 مامور شد که یک نمازخانه ی سلطنتی به کاخ بیفزاید –در چنان حال وهوایی بود که میتوانست تمام استعدادش را به منصه ی ظهور برساند .
فضای داخل نمازخانه ترکیب استادانه ای از عناصرکلاسیک و باروک است .
این نمازخانه اساسا یک بنای چهار گوش با شاهنشینی به بلندی صحن مرکزی استو به همین علت حالت باروک منحنی واری به فضای مرکزی میدهد.
ولی نوری که از ردیف پنجره های بزرگ زیر گنبد ی وارد نمازخانه میشود تاثیر هدایت شده و برجسته نمایانه ی باروک ایتالیایی را ندارد و برجسته کاری های ظریف فضای داخلی رل یکنواخت روشن میکند.
قوسهای متکی به جرز ردیف عظیمی از ستونهای کورنتی را که دور تادور نگارخانه ی سلطنتی کشیده شده است روی خود نگاه داشته اند پشت نگارخانه ی سلطنتی نیمکتهای خانوادگی اعضای خاندان سلطنت قرار گرفته بودو افراد میتوانستند از آپارتمانهای سلطنتی بدانجا بیایند.
              
                                                                        (18)
تزئینات فضای داخلی نمازخانه محدود است و به عبارتی دیگر فقط تزئینات عمق نمایانه ی سقف آن را که توسط آنتوان کویپل اجرا شده است میتوان بی هیچ  ملاحظه ای باروک نامید.
گرایش های باروک در سراسر عرصه ی معماری همواره به مانع کلاسی سیسم برخورده اند. گفت وگوی میان دو سبک کلاسی سیسم و باروک ایتالیایی در پیکر تراشی در  سده ی 17 فرانسه نیز بدون پیروزی کلاسی سیسم به پایان میرسد .
میژگی های شدیدا دراماتیک  و عاطفی اثار پیر پوژه به هیچ وجه با ذوق وسلیقه ی دربار جور در نمی آمد . گروه پیکره ی پهلوان کروتونا ی او  این پهلوان روزگار باستان را در حالی  که انگشتان دستش در شکاف کنده ی درخت گیر کرده و او را در برابر شیر مهاجم درمانده ساخته است نشان میدهد.در اینجا کوچکترین اثری از ایده الیسم  پهلوانی نیست. پوژه با بهره گیری از رئالیسم جسمی وروانی نمونه ای ازتلاش برای نمایاندن عذاب آنی و درد جسمانی را در برابر دید ما قرار میدهد.
این کار با سلیقه ی رسمی شاه و لوبرن مغایرت داشت و پوژه بعنوان بزرگترین پیکر تراش سده ی 17 فرانسه با آنکه مدت کوتاهی مورد توجه قرار داشت هیچ گاه مقبول دربار واقع نشد.
 


کلمات کلیدی مرتبط:
پاورپوینت بررسی معماری اصیل کاخ ورسای , ,بخشی از مطلب ,ساختمان مجموعه لوورتازه آغاز شده بود که لویی7ا× تصمیم گرفت در یکی از شکارگاهای سلطنتی به نام ورسای-چند کیلومتری پاریس-کاخی عظیم برپا دارد. سپاه بزرگی از معماران -تزئینکاران-پیکر تراشان –نقاشان و معماران فضای باز –به سرپرستی کلی یکی از شاگردان پ,
مقالات مرتبط در این دسته
بررسی و تحلیل کاخ اسلامی الحمرا در اسپانیا - دژ سرخ رنگ
پاورپوینت بررسی کاخ ثابت پاسال
معرفی کاخ های ایرانی وجهان اسلام ، پاورپوینت
پاورپوینت بررسی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد
پاورپوینت ، کاخ نسا،نخستین پایتخت دوره اشکانیان
پاورپوینت بررسی ارگ علیشاه تبریز
پاورپوینت بررسی کاخ سازی در ایران
بررسی ،کاخ چهل ستون قزوین،پاورپوینت
دانلود ,معماری قلعه رودخان,فومن, عکس-پاورپوینت
دانلود کاخ چهلستون اصفهان,پاورپوینت
دانلود معماری کاخ هشت بهشت (تحقیق معماری ایرانی اسلامی),پاورپوینت
دانلود معماری کاخ گلستان (تحقیق معماری ایرانی اسلامی),پاورپوینت
پاورپوینت بررسی معبد آرتمیس شهر افسوس
دانلود کاخ های نیاوران و گلستان,پاورپوینت
پاورپوینت بررسی کاخ اسلامی الحمرا در اسپانیا
پاورپوینت بررسی عمارت مسعودیه
دانلود بررسی ارگ بم و فضاهای فرهنگی استان کرمان,پاورپوینت
دانلود بررسی تخت سلیمان,پاورپوینت
دانلود بررسی زیگورات چغازنبیل,پاورپوینت
پاورپوینت بررسی معماری کاخ نسا
دانلود پاورپوینت ارمغانهای ایران به جهان معماری...
ما را در سایت دانلود پاورپوینت ارمغانهای ایران به جهان معماری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0nbpsafa3d بازدید : 172 تاريخ : دوشنبه 21 فروردين 1396 ساعت: 2:24