مطالعات طراحی مبانی نظری خانه فرهنگ پایدار

ساخت وبلاگ

فصول و فهرست کلی مطالب

مقدمه

چکیده

تعاریف

فصل اول مطالعات پایه

فصل دوم مبانی نظری

فصل سوم اقلیم و موقعیت قرارگیری

فصل چهارم استانداردها و ضوابط

فصل پنجم برنامه فیزیکی و ریز فضاها

فصل ششم نمونه های موردی و تطبیقی

فصل هفتم  ایده و کانسبت

فصل هشتم سازه و تاسیسات

فصل نهم منابع و ماخذ

بخشی از مطلب


مقدمه
واقعیت این است که از زمان گذشته تا امروز ، در شهرها همواره فضاهایی برای اجتماع مردم و گفتگو در زمینه مسایل شهر وجود داشته است . برگزاری چنین اجتماعاتی تا امروز مهمترین وجه پویایی شهرها محسوب می شود . روندی که از گذشته وجود داشته ، امروزه در تمام شهرهای دنیا در قالب "مراکز فرهنگی " نمود پیدا کرده است.
" مرکز فرهنگی" ترجمه لغت به لغت عبارت  " cultural center" است که در اکثر جوامع شهری دنیا به ویژه در جوامعی که مفهوم دموکراسی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش معتبر است ، سوژه ای شناخته شده و مرسوم است . مرکز فرهنگی به مفهوم عام آن ، محلی متعلق به مردم شهر و جدا از تشکیلات اداری شهرداری است که به منظور حضور شهروندان و حیات اجتماعی طراحی می شود . ماهیت استقلال عملکرد مرکز فرهنگی ، از عملکرد مستقل شهروندان در اداره شهرشان مایه می گیرد .
در واقع مرکز فرهنگی شهر نقش بسزایی در اعتلای فرهنگی و مدیریت شهری ایفا می کند ، با توجه به اهمیت ارتقاء سطح فرهنگ شهر و مشارکت فعال شهروندان در پیشبرد اهداف مدیریتی و رسیدن به "پایداری اجتماعی " همگام با اهداف "توسعه پایدار" با توجه به سابقه بی اعتنایی به این امر ، نیاز به احداث بنایی که جوابگوی نیاز مردم در این رابطه باشد ، کاملا ضروری به نظر می رسد و اهمیت طرح مجموعه ای به نام «مرکز فرهنگی» آشکار می گردد . فلسفه ایجاد چنین فضاهایی به عنوان هویت ملی افراد جامعه امکان برخورد و تعاملات انسانها و اشاعه فرهنگ و هنر بوده است  ( موسی درویشی ، 1382) .
مرکز فرهنگی به منزله تابلویی است که وقایع اجتماعی روی آن به تصویر کشیده می شوند؛ از آنجایی که این فضا نقشی مهم در حضور شهروندان و ارتباط شهر و اجتماع دارد ؛ اساس طراحی چنین فضایی توجه به نیازها و خصوصیات روان شناختی کاربران ، باهدف نیل به اجتماعی و محیطی پایدار می باشد .
با توجه به فرهنگ زدگی معاصر زندگی شهری ، مرکز فرهنگی ، به عنوان یک گره شهری
" هویت بخش" مطرح می باشد که در آن به نیازهای کالبدی و غیرکالبدی محله و ساکنین پاسخ داده می شود و بدین ترتیب مرکز فرهنگی به تحقق «پایداری اجتماعی و اقلیمی » کمک می کند.


دانلود پاورپوینت ارمغانهای ایران به جهان معماری...
ما را در سایت دانلود پاورپوینت ارمغانهای ایران به جهان معماری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0nbpsafa3d بازدید : 185 تاريخ : پنجشنبه 22 تير 1396 ساعت: 14:00