مطالعات مرکز هنرهای بصری تهران

ساخت وبلاگ

چکیده
موضوعی که در این پایان نامه برای طراحی انتخاب شده است((مرکز هنر های بصری)) واقع در تپه های عباس اباد میباشد.این مرکز مرکزی است در مقیاس کوچک که در شهر تهران فالیت میکند و عموم مردم قادر خواهند بود که از این مرکز استفاده نمایند در این پایان نامه سعی شده به جای طراحی یک موضوع وسیع,یک مرکز نسبتا کوچک طراحی شود تا بتوان به جزییات ان بیشتر پرداخت. در این رساله در ابتدا به طور مختصر به معرفی هنر های بصری میپردازیم,سپس ضرورت هنر را در دوره های مختلف تاریخی بررسی میکنیم,نمونه های موجود با عنوان مرکز هنر های بصری را معرفی کرده و درنهایت به شناخت فضاهای مورد نیاز و معرفی طرح میپردازیم.

مقدمه
بشر همواره برای بیان ایده ها,ارزوها و ارمانهای ذهنی خویش,زبانهای مختلفی را به کار گرفته است که زبان بصری یکی از ارزندهترین و گویاترین این زبانهاست.ارتباط بصری,ارتباط جهانی و بین المللی است که از طریق ان بیشترین و گسترده ترین مفاهیم توسط افراد جوامع مختلف انسانی از نژادها و ملیتهای گونان,دریافت میگردد.در نتیجه پیشرفتهای علمی و فنی,اعاد جدیدی در عالم هنر به ویژه هنرهای بصری بوجود امده است که برای درک و پیشرفت انها,لزوم تاسیس مراکزی,با روشها و امکانات جدید,حس میشود.یک مرکز هنرهای بصری قادر خواهد بود که نه تنها به اشنایی مردم با این هنرها کمک کند بلکه در نشر و پیشرفت ان نیز موثر باشد.این مرکز در اصل مکانی خواهد بود برای انتقال افکار و ایده ها ی هنرمندان به مردم,استعدادها را پرورش داده و ایده های جدید را به واقعیت تبدیل سازد.

فصل اول
سرآغاز

 
1-موضوع طراحی
     موضوعی که در این پایان نامه برای طراحی انتخاب شده است «مرکز هنرهای بصری» واقع در تپه های عباس اباد شهر تهران می باشد
2-گستره و ابعاد موضوع
     این مرکز مرکزی است که در مقیاس کوچک فعالیت می کند و عموم مردم قادر خواهند بود که از این مرکز استفاده نمایند در این پایان نامه سعی شده بجای طراحی یک موضوع وسیع، یک مرکز نسبتا کوچک طراحی شود تا بتوان به جزئیات ان هرچه بیشتر پرداخت
3-لزوم طراحی این مرکز
     بشر همواره برای بیان ایده ها آرزوها و آرمان های ذهنی خویش زبان های مختلفی را به کار گرفته است که زبان بصری یکی از زنده ترین و گویاترین این زبان ها می باشد. زبان تصویر قادر است موثرتر از تقریبا هر وسیله ارتباطی دیگر دانش را نشر دهد. این زبان به انسان امکان می دهد که تجربه کند و تجربیاتش را در شکلی قابل مشاهده مستند سازد.
     ارتباط بصری ارتباطی جهانی و بین المللی است که از طریق آن بیشترین و گسترده ترین مفاهیم توسط افراد جوامع مختلف انسانی از نژادها و ملیت های گوناگون دریافت می گردد.
     زبان بصری برای عموم مردم در اکثر مکان ها به صورت یک وسیله ارتباط جهانی قابل استفاده است و برخلاف زبان گفتاری و نوشتاری وابسته به یک زمان و مکان خاص نیست بلکه فراتر از زمان و مکان می تواند عمل کند و برای همه افراد تا حدودی یکسان اثر می گذارد و به صورت زبان عمومی جهان مردم را به هم نزدیک نموده است شاید به همین دلیل است که وسایل مدرن بصری از قبیل عکاسی، سینما و تلوزیون، نقش اجتناب ناپذیری را در زنگی بشر امروزی ایفا می کنند.
     هنرهای بصری عالی ترین تجلیات زبان بصری به حساب می آیند که با آن می توان فراتر از زمان سیر نمود و آینده و افق های دور را تجسم کرد این هنرها به شخص نوعی توانایی می دهند که پدیده های بصری را اعم از طبیعی و مصنوعی بهتر و کاملتر ببینند و پیام هایا بیننده آنها را درک نماید. هنرهای بصری قادر هستند که حساسیت انسان را برای درک ارتباطات فضایی- زمانی جهان نوین برانگیزند.
     باید توجه د اشت که یک هنرمند از طریق اثر هنری خود با بیننده اثر ارتباط برقرار میکند.او احساسات،عواطف و اهداف خویش را بوسیله اثرش منتقل میکند و از این طریق با بیننده به گونه ای حرف میزند که به شیوه دیگری نمیتوان ان را بیان نمود.اما نکته حائز اهمیت ان است که در گذشته مخاطبین و بینندگان آثار هنری ،راحتتر از امروز،از اثار هنری بهرهمند میشدند و با هنرمند ارتباط برقرار می کردنند؛ اما امروزه به علت وجود جنبه های تخصصی و بیان های متفاوت هنری، مخاطبین این آثار ناگزیرند تا حد قابل توجهی اطلاعات فنی و تخصصی زمینه های مورد نظر خود را فراگیرند تا قادر به ایجاد یک رابطه فکری با هنرمند شوند.
     هرکسی می تواند «ببیند»، اما نگریستن صحیح و کامل تحت شرایطی خاص ممکن است و نیاز به توانائی های خاص دارد. بدین علت همه افراد به یک اندازه قادر به درک  و شناختن جلوه های بصری طبیعی و هنری نیستند. آنهایی که الفبای زبان تصویری را می دانند و تعلیمات لازم را با استفاده از امکانات جدید دیده اند و در نتیجه قوه بینایی خود را پرورش داده اند، به مراتب توانایی بالاتری نسبت به درک مسائل بصری دارند. تقویت و بالابردن این قابلیت معمولا عالمی گسترده تر برای هنرمند و بیننده بوجود می آورد و محدوده درک و فهم انسان را تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد.
     در نتیجه پیشرفت های علمی و فنی، ابعاد جدیدی در عالم هنر، بویژه هنرهای بصری بوجود آمده است که برای درک و پیشرفت آنها، لزوم تاسیس مراکزی، با روش ها و امکانات جدید حس می شود. یک «مرکز هنرهای بصری» قادر خواهد بود که نه تنها به آشنایی مردم با این گونه هنرها کمک کند بلکه در نشر و پیشرفت آنها موثر باشد. این مرکز در اصل مکانی خواهد بود برای انتقال افکار و ایده های هنرمندان به مردم؛ مکانی که امکان ایجاد یک مکالمه فرهنگی- هنری را بین هنرمندان و مردم، بطور متقابل، فراهم می آورد. این قابلیت را دارد که هنرمندان و مردم را جذب نموده، استعداد ها را پرورش داده و ایده های جدید را به واقعیت تبدیل سازد.

منابع فصل:
1.اصول و مبانی هنرهای تجسمی-دکتر محمد حسین حلیمی،شرکت سهامی افست عام،چاپ اول،1372
2.مبانی هنرهای تجسمی-غلامحسین نامی،شرکت سهامی افست،انتشارات توس،چاپ اول،1371
 

 

 

 

 

عنوان مطالب    شماره صفحه
 
چکیده    1
مقدمه    2
فصل اول    3
سرآغاز    3
منابع فصل:    6
بخش دوم:نکته ها    7
1-تصویر و جایگاه آن در جامعه بشری    9
2-نقاشی    9
3.گرافیک    10
4. عکاسی    10
5. سینما    11
6. افقهای آینده    12
بخش سوم ضرورت هنر در روند تکامل اجتماعی    13
هنر بیش از تاریخ    14
2.هنر مصر    14
3.هنر یونان    17
معماری عمومی یونان    20
دوره های بررسی تاریخ هنر و معماری یونان    22
معماری:    23
شیوه های معماری یونان    27
الف) شیوه ی دوریک:    28
گنج خانه ی سیفنونسی ها:    30
معبد آرتمیس:    31
آکروپولیس    34
چشم‌انداز آکروپولیس آتن    35
معبد پارتنون    38
رواق دوشیزگان ارختئوم    43
4.هنر رومی    44
5.هنر گوتیک    49
معماری :‏    49
7.هنر باروک    53
8.دوران نئوکلاسیک    54
مواد مورد استفاده در بناها    55
معماری تهران در دوره قاجار    55
تحول در معماری    56
رویارویی سنت و تجدد در عهد ناصری    56
مجموعه کاخهای گلستان    56
بناهای به یاد ماندنی دوره ناصری    57
مجموعه سپهسالار    57
نقشههای شهر تهران    58
معماران بزرگ دوره ناصرالدین شاه    58
9.رمانتیسم    59
10.امیرسیونیسم(دریافت گرایی)    59
Monet Impression Rising Sun    60
نئوامپرسیونیسم:    62
امپرسیونیسم در سینما و عکاسی    63
11.کوبیسم    64
کوبیسم cubism :    64
12.اکسیرسیونیسم    69
13.سور الیسم    69
نتیجه:    72
بخش چهارم    73
ایران و جایگاه هنرهای بصری    73
1.هنرهای بصری در ایران ییش از اسلام    74
فصل اول : هنر ایران پیش از اسلام    74
1-2-1 – پیکر سازی و برجسته کاری :    76
2-2-1 – سفالگری    76
3-2-1 – نقاشی :    77
4-2-1 - فلز کاری    78
2.هنر های بصری درایران پس از اسلام    79
3. نتیجه    79
بخش پنجم    79
نمونه های موجود    79
شعر الکتریکی    80
مرکز هنری اتمامی    81
مرکز  هنر های بصری سنزبری    82
فصل ششم    83
شناخت فضاها.    83
1.شناخت اولیه فضاهای مورد نیاز    85
فضای برخورد:    85
امفی تئاتر:    85
نمایشگاه دائمی:    85
نماتیشگاه موقت:    85
فضای ادغام هنر های بصری:    85
گالری افرینش:    86
گالری هنر و تکنولوزی:    86
اتلیه نقاشی:    86
اتلیه گرافیک:    86
اتلیه عکاسی:    86
اتلیه سینما:    86
اتلیه  کامپیوتر:    87
کتابخانه:    87
اینترنت کافه    87
بخش اداری:    87
رستوران    87
سرویس بهداشتی    87
تاسیسات خدماتی:    87
حوزه بندی فضاها:    88
حوزهبندی کلان فضاها:    88
روابط بین فضاها:    88
فصل هفتم    92
معرفی طرح    92
فصل هشتم    110
منابع و مآخذ    110
 
 


دانلود پاورپوینت ارمغانهای ایران به جهان معماری...
ما را در سایت دانلود پاورپوینت ارمغانهای ایران به جهان معماری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0nbpsafa3d بازدید : 250 تاريخ : يکشنبه 25 تير 1396 ساعت: 1:12